Elatusainekeittimen huolto

Elatusainekeittimen huollossa muiden muassa tarkastetaan elatusainekeittimen toiminnot, laite puhdistetaan ja säädetään. Varaosat, kuten tiivisteet ja laakerit, uusitaan. Lisäksi laitteen lämpötilat kalibroidaan.

Elatusainekeittimien ja maljanvalulaitteiden toiminta tulee tarkastaa vuosittain. Intermediltä asiantuntevat elatusainekeittimen huolto ja korjaus -palvelut kattavasti koko Suomen alueella – vuosien kokemuksella.

Tilaa elatusainekeittimen huolto

Huoltotilaukset

huolto(at)intermed.fi

Tiedustelut

toimisto(at)intermed.fi

Asiakaspalvelu

+358 9 773 1100

Meiltä voit tilata myös

  • Elatusainekeittimien varaosat
  • Elatusainekeittimien kalibroinnit
  • Elatusainekeittimien validoinnit
  • Elatusainekeittimien laitesiirrot
  • Elatusainekeittimien korjaukset

Elatusainekeittimen sähköinen huoltoraportti

Elatusainekeittimen huollon jälkeen asiakas saa huollosta aina sähköisen kirjallisen raportin omaan laatujärjestelmäänsä liitettäväksi. Huoltomme on laatusertifioitu ja pyydettäessä saatte huollosta myös erillisen laatusertifikaatin (ISO9001:2015).

Puolueeton arvio elatusainekeittimen kunnosta

Elatusainekeittimen huollon yhteydessä on mainio tilaisuus keskustella huoltoteknikkomme kanssa myös laitteen yleisestä kunnosta. Huoltamamme elatusainekeittimet sijaitsevat yleensä elintarviketeollisuudessa ja mikrobiologian laboratorioissa eri puolilla Suomea.

Keskittämällä kustannustekohokkuutta

Koska lähes kaikki laboratoriolaitteet vaativat säännöllistä huoltoa, elatusainekeittimen huollon yhteydessä suosittelemme tekemään huoltotarvekartoituksen myös laboratorion muille laitteille.

On järkevää keskittää säännöllistä huoltoa vaativien laboratoriolaitteiden huollot yhteen huoltokäyntiin ja näin kokonaisvaltaisesti parantaa huoltojen kustannustehokkuutta.

Lue lisää

Kustannussäästöjen lisäksi säännöllinen ja keskitetty huolto tuo huoltoihin suunnitelmallisuutta ja huoltoraportoinnin myötä asiakas saa ajantasaiset tiedot laitteiden nykykunnosta. Tämä helpottaa asiakkaitamme muun muassa laitteiden elinkaarisuunnittelussa ja huoltojen budjetoinnissa.

Mikäli sinulla on kysyttävää huoltopalveluistamme tai haluat tarjouksen, pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme toimisto(at)intermed.fi tai 09 773 1100.

Elatusainekeitin – yleistä tietoa

Elatusainekeittimiä (culture media preparator) ja maljanvalulaitteita (culture media plate pouring system) on yleensä käytössä elintarviketeollisuuden laboratoriossa.

Elatusainekeitin on käytännössä sekoittimella varustettu autoklaavi, jonka  toiminta perustuu paineistetun höyryn käyttöön. Laitetta näin ollen käyttää myös autoklaavina esim. instrumenttien sterilointiin.

Lue lisää

Elatusainekeittimellä lämmitetään Agaria Agar noin 100 asteen lämpötilaan, joka on optimaalinen lämpötila Agar pulverin jatkokäyttöä elatusainealustana. Agaria käytetään mikrobien kasvualustana sekä elintarviketeollisuudessa hyytelöimisaineena.

Keittimen magneettisekoitin sekoittaa tuotteen siten, että sen lämpötila on mahdollisimman tasainen.  Kun seoksen lämpötila laskee annostellaan se elatusainemaljoihin eli petrimaljoihin, joissa mikrobien kasvatus tapahtuu. Petrimaljoja voidaan käyttää myös moniin muihin tarkoituksiin ilman agaria, kuten soluviljelyyn.

Maljavalulaite on laite, joka automatisoi ja standardisoi elatusainemaljojen valmistuksen. Maljanvalulaite on yleensä elatusainekeittimen vieressä.

Intermed Oy:n yhteystiedot

Valtakunnallinen asiakaspalvelumme palvelee kaikissa kysymyksissä.

Intermed Oy tarjoaa riippumatonta, laatusertifioitua sekä kustannustehokasta huoltopalvelua laboratorio-, lääkintä sekä välinehuollon laitteisiin koko Suomen alueella. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

We Keep Your Research Running | Tutkimuksesi Turvaaja