Elatusainekeittimen huolto

Elatusainekeittimen huolto säännöllisesti tehtynä on ensisijaisen tärkeää. Huollossa muiden muassa tarkastetaan elatusainekeittimen (tai maljanvalulaitteen) toiminnot, laite puhdistetaan ja säädetään sekä kulutusosat, kuten tiivisteet ja laakerit, uusitaan. Lisäksi laitteen lämpötilat kalibroidaan.

Elatusainekeittimen huollon jälkeen asiakas saa huollosta aina sähköisen kirjallisen raportin omaan laatujärjestelmään liitettäväksi. Huoltomme on laatusertifioitu ja pyydettäessä saatte huollosta myös erillisen laatusertifikaatin (ISO9001:2015).

Elatusainekeittimien ja maljanvalulaitteiden toiminta tulee tarkastaa vuosittain.  Intermediltä asiantuntevat elatusainekeittimen huolto ja korjaus -palvelut kattavasti koko Suomeen, vuosien kokemuksella.

Tilaa elatusainekeittimen huolto

Tilaa laboratoriosi elatusainekeittimen huolto Intermed Oy:n asiakaspalvelusta. Huoltomme piirissä on AES Biomerieux ja Certoclav elatusainekeittimet, kuten AES Masterclave. Ystävällinen henkilökuntamme palvelee sinua kaikissa laboratoriolaitteiden huoltoon liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!

 

Huoltomme piirissä ovat alla olevat elatusainekeittimet ja maljanvalulaitteet:

AES Elatusainekeittimen huolto - kuva 1

AES Elatusainekeittimen huolto - kuva 2AES BioMerieux elatusainekeittimet, kuten AES S8000,  AES S9000, AES Masterclave09

APS BioMerieux maljanvalulaitteet, kuten APS One

Jouan

Certoclav

 

Määräaikaishuollon lisäksi meiltä voit tilata myös:

  • Elatusainekeittimien varaosat
  • Elatusainekeittimien kalibroinnit
  • Elatusainekeittimien validoinnit
  • Elatusainekeittimien laitesiirrot
  • Elatusainekeittimien korjaukset

Elatusainekeittimen huollon yhteydessä on mainio tilaisuus keskustella huoltoteknikkomme kanssa myös laitteen yleisestä kunnosta. Huoltamamme elatusainekeittimet sijaitsevat yleensä elintarviketeollisuudessa ja mikrobiologian laboratorioissa eri puolilla Suomea.

Keskittämällä kustannustekohokkuutta

Koska lähes kaikki laboratoriolaitteet vaativat säännöllistä huoltoa, elatusainekeittimen huollon yhteydessä suosittelemme tekemään huoltotarvekartoituksen myös laboratorion muille laitteille.

On järkevää keskittää säännöllistä huoltoa vaativien laboratoriolaitteiden huollot yhteen huoltokäyntiin, yhdelle luotettavalle palveluntarjoajalle ja näin kokonaisvaltaisesti parantaa huoltojen kustannustehokkuutta.

Kustannussäästöjen lisäksi säännöllinen ja keskitetty huolto tuo laitteiden toimintaan varmuutta, huoltoihin suunnitelmallisuutta ja huoltoraportoinnin myötä ajantasaiset tiedot laitteiden nykykunnosta. Tämä helpottaa asiakkaitamme muun muassa laitteiden elinkaarisuunnittelussa ja huoltojen budjetoinnissa.

Asiakkaanamme saatte kustannustehokkaan huollon laboratorion kaikkiin laitteisiin yhdellä huoltokäynnillä.

Mikäli sinulla on kysyttävää huoltopalveluistamme tai haluat tarjouksen, pyydämme ystävällisesti ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme toimisto(at)intermed.fi tai 09 773 1100.

Elatusainekeitin – yleistä tietoa

Elatusainekeittimiä (culture media preparator) ja maljanvalulaitteita (culture media plate pouring system) on yleensä käytössä elintarviketeollisuuden laboratoriossa. Elatusainekeitin on käytännössä sekoittimella varustettu autoklaavi, jonka  toiminta perustuu paineistetun höyryn käyttöön, jolloin laitetta voidaaanperiaatteessa käyttää myös autoklaavina esim. instrumenttien sterilointiin.

Elatusainekeittimellä lämmitetään Agaria Agar noin 100 asteen lämpötilaan, joka on optimaalinen lämpötila Agar pulverin jatkokäyttöä elatusainealustana. Agaria käytetään mikrobien kasvualustana sekä elintarviketeollisuudessa hyytelöimisaineena.

Keittimen magneettisekoitin sekoittaa tuotteen siten, että sen lämpötila on mahdollisimman tasainen.  Kun seoksen lämpötila laskee annostellaan se elatusainemaljoihin eli petrimaljoihin, joissa mikrobien kasvatus tapahtuu. Petrimaljoja voidaan käyttää myös moniin muihin tarkoituksiin ilman agaria, kuten soluviljelyyn.

Maljavalulaite on laite, joka automatisoi ja standardisoi elatusainemaljojen valmistuksen. Maljanvalulaite on yleensä elatusainekeittimen vieressä.

Intermed Oy:n yhteystiedot

Valtakunnallinen asiakaspalvelumme palvelee kaikissa kysymyksissä.

 

Intermed Oy tarjoaa riippumatonta, laatusertifioitua sekä kustannustehokasta huoltopalvelua laboratorio-, lääkintä sekä välinehuollon laitteisiin koko Suomen alueella. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

We Keep Your Research Running | Tutkimuksesi Turvaaja