Sentrifugin huolto

Sentrifugin huolto-, kalibrointi- ja korjauspalvelu kaikkiin eurooppalaisiin merkkeihin. Myös varaosat.
Sentrifugin määräaikaishuolto sisältää laitevalmistajan määrittelemät huoltotoimenpiteet. Määräaikaishuollon yhteydessä myös laitteen kierrosnopeus ja kierroslämpötila kalibroidaan.

Korjauskäynnin yhteydessä kannattaa sentrifugi myös huoltaa ja kalibroida. Pyydä huoltotarjous asiakaspalvelustamme.

Pyydä huoltotarjous

Huoltotilaukset

huolto(at)intermed.fi

Tiedustelut

toimisto(at)intermed.fi

Asiakaspalvelu

+358 9 773 1100

Kotimaista ISO-laatusertifioitua sentrifugien huoltopalvelua

 • Sentrifugin huolto
 • Sentrifugin kalibrointi
 • Sentrifugin validointi
 • Sentrifugin korjaus
 • Sentrifugin varaosat
 • Myös mikroskoopin huolto (laboratorio)

Sentrifugin huolto ja varaosat kaikkiin yleisimpiin merkkeihin

Huollamme kaikki yleisimmät jäähdyttävät ja ei-jäähdyttävät sentrifugit, koosta riippumatta. Sentrifugin huolto kattaa niin mini- ja mikrofugit kuin pöytä- ja lattiamalliset sentrifugit.

Määräaikaishuollossa sentrifugille tehdään laitevalmistajan määrittelemät huoltotoimenpiteet ja laiteen kierrosnopeus sekä kierroslämpötila kalibroidaan. Sentrifugi huoltopalveluumme kuuluu aina laitteiden tarpeelliset mittaukset ja korjaukset kalibroiduin sekä jäljitettävin mittalaittein, laitteiden parhaan käyttövarmuuden ylläpitämiseksi.

Meiltä myös alkuperäiset varaosat kaikkiin eurooppalaisiin sentrifugimerkkeihin ja -malleihin.

Huoltomme piiriin kuuluvat muun muassa

Alle esimerkkejä huoltomme piiriin kuuluvista laitteista. Linkeistä pääset suoraan valmistajan sivuille.

Mikäli laitteesi ei ole listattuna, ystävällisesti ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Kerromme kuuluuko sentrifuginne huoltomme piiriin ja annamme tarjouksen laitteen huollolle.

 • Eppendorf sentrifugi (esim. Eppendorf 5804, 5702, 5810 ja 5415)
 • GLO sentrifugi
 • Hettich sentrifugi (esim. Hettich EBA, Micro ja Universal)
 • Sigma sentrifugi
 • Thermo sentrifugi (esim. Thermo SL8, SL16 ja SL40, Jouan C3i, B4i ja CR4, Heraeus Multifuge ja Megafuge, Heraeus Pico ja Fresco, Sorvall
Sentrifugin huolto | Sentrifugin määräaikaishuolto | Sentrifugi | Sentrifuugi | Intermed Oy

Sentrifugin huoltoa Suomessa, Pohjoismaissa ja Euroopassa

Sentrifugihuoltojen vasteajat pysyvät lyhyenä kattavan huoltoverkostomme ansiosta.

Suomessa palvelemme sentrifugiasiakkaitamme valtakunnallisesti neljästä toimipisteestä käsin. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

ISO-laatusertifioidun huoltopalvelumme tehdaskoulutetut huoltoinsinöörit huoltavat asiakkaidemme laboratorioiden sentrifugit ja muut laitteet luotettavasti kuntoon.

Kansainvälisen huoltoyhteistyöverkostomme kautta tarjoamme yhtä laadukasta ja kustannustehokasta huoltopalvelua myös Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Voit tilata huollon laitteellesi mihin tahansa maahan Euroopassa suoraan Intermediltä. Lue lisää TIMANT-huoltoyhteistyöverkostosta tai ota yhteyttä ja kysy lisää huoltopalvelustamme.

Voit myös pyytää tarjouksen laitteesi huollolle. Ystävällinen henkilökuntamme palvelee sinua mielellään.

Sentrifugin huolto Suomen suurimmalta yksityiseltä

Suomen suurimpana riippumattomana sentrifugien huoltoja tarjoavana liikkeenä huollamme laitteesi kuntoon nopeasti, asiantuntevasti ja kustannustehokkaasti.

Tarjotaksemme asiakkaillemme mahdollisimman korkeatasoista sentrifugin huoltopalvelua ja nopeat varaosatoimitukset koko Suomeen, varastoimme yleisimpien sentrifugien kulutusvaraosat, kuten kaasujouset ja lukitusmekanismit.

Tarkasti valikoidun ja monipuolisen varaosavaraston ansiosta varaosien saatavuus on lähes poikkeuksetta aina hyvä. Sentrifugien vaativat huolto- ja korjauskäynnit saadaan valmiiksi yhdellä käyntikerralla, ilman tarpeettomia viivästyksiä.

Asiantuntevan palvelun lisäksi olemmekin saaneet asiakkailtamme paljon kiitosta huoltojen nopeudesta ja täsmällisyydestä.

Työmme laadun takeeksi myönnämme jokaiselle sentrifugin vikakorjaukselle laitekohtaisesti kolmen (3) kuukauden takuun.

Mikä on Sentrifugi? (lausutaan sentrifuugi)

Sentrifugi on laite, joka käyttää keskipakoisvoimaa erottaakseen nestepitoisen seoksen hiukkasia toisistaan. Sentrifugin keskellä on astia, jota erillinen roottori pyörittää suurella nopeudella. Pyörimisliikkeen linkoava voima siirtää hiukkasia pois astian akselin keskipisteestä. Mitä suurempi massa hiukkasella on, sitä suuremmalla voimalla se siirtyy astian keskipisteestä pois, kohti ulkoreunaa.

Sentrifugin hiukkasten erottelu keskipakoisvoiman avulla perustuu:

 • Hiukkasten kokoon
 • Hiukkasten muotoon
 • Hiukkasten tiheyteen
 • Hiukkasten väliaineen viskositeettiin
 • Astian pyörimisnopeuteen

Hiukkasten erottelua toisistaan keskipakoisvoiman avulla kutsutaan sentrifugoinniksi.

Sentrifugi löytyy lähes jokaisesta laboratoriosta. Laite on yleisesti käytössä sairaaloiden, lääkäriasemien ja teollisuuden laboratorioissa. Laboratoriokäytössä sentrifugin keskellä on näyteputkia varten tarkoitettu adapteri. Adapteriin kiinnitettäviä näyteputkia käytetään muun muassa verinäytteitä varten. Sentrifugilla voidaan esimerkiksi erotella verinäytteistä verisolut plasmasoluista. Sentrifugin näyteputket ovat paksua lasia tai särkymätöntä kovaa muovia. Näyteputkien kapasiteetti vaihtelee noin 250 – 1000 millilitran välillä.

Laitteena sentrifugeja on eri kokoisia ja eri pyörimisnopeuksilla sekä pöytä- ja lattiamalleja. Sentrifugit voidaan karkeasti jakaa jäähdyttäviin ja ei jäähdyttäviin malleihin. Sentrifugi on laite, joka tulee huoltaa säännöllisin väliajoin.

Laitteen nimitys Sentrifuugi on saanut alkunsa englanninkielisestä sanasta centrifuge. Sanalla viitataan keskipakoisvoimaan (centrifugal force). Sentrifugin keksijä on Theodor Svedberg. Hänelle myönnettiin keksinnöstä Nobelin kemian palkinto vuonna 1926.

Sentrifugi käyttöohje (esimerkkejä yleistä malleista, laitevalmistajien tuotesivut):

Laboratorion mikroskoopin huolto samalla käynnillä

Sentrifugin lisäksi melkein jokaisesta laboratoriosta löytyy mikroskooppi, ja kuten sentrifugi, myös laboratorion mikroskooppi on tarpeellista huoltaa säännöllisesti. Sentrifugin huollon yhteydessä samalla käynnillä onkin kustannustehokasta ja kannattavaa huoltaa myös laboratorion tutkimusmikroskooppi. Ystävällisesti mainitse huoltotilauksen yhteydessä myös muut mahdolliset huoltotarpeet, kuten mikroskooppi.

Tilaa sentrifugin huolto tai pyydä huoltotarjous asiakaspalvelustamme

Intermed Oy tarjoaa riippumatonta, laatusertifioitua ja kustannustehokasta huoltopalvelua laboratorio-, lääkintä- sekä välinehuollon laitteisiin koko Suomen alueella. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

We Keep Your Research Running | Tutkimuksesi Turvaaja