Sentrifugin huolto

Sentrifugin huolto-, kalibrointi- ja korjauspalvelu kaikkiin Eurooppalaisiin merkkeihin.
Sentrifugi määräaikaishuolto sisältää laitevalmistajan määrittelemät huoltotoimenpiteet. Lisäksi laitteen kierrosnopeus ja kierroslämpötila kalibroidaan.

Sentrifugin korjauskäynnin yhteydessä kannattaa laite myös huoltaa ja kalibroida käyttövarmuuden ylläpitämiseksi. Samalla käynnillä suosittelemme huoltoa myös laboratorion mikroskoopille.

Tilaa sentrifugin huolto

Huoltotilaukset

huolto(at)intermed.fi

Tiedustelut

toimisto(at)intermed.fi

Asiakaspalvelu

+358 9 773 1100

Meiltä voit tilata myös

 • Sentrifugi kalibrointi
 • Sentrifugi validointi
 • Sentrifugi varaosat
 • Laboratorion mikroskoopin huolto

Huoltomme piirissä olevat laitteet

Huoltomme piirissä ovat muun muassa (alla luetellut) jäähdyttävät ja ei-jäähdyttävät sentrifugit koosta riippumatta.

Sentrifugin huoltopalvelumme kattavat niin mini- ja mikrofugit kuin pöytä ja lattiamalliset sentrifugit.

Määräaikaishuollossa sentrifugille tehdään laitevalmistajan määrittelemät huoltotoimenpiteet ja laiteen kierrosnopeus ja -lämpötila kalibroidaan.

Kauttamme myös varaosat kaikkiin eurooppalaisiin sentrifugimerkkeihin ja -malleihin.

Mikäli haluat lisätietoja laitteista, pääset alla olevista linkeistä suoraan valmistajan sivuille. Sentrifuugeja myyvät monet eri maahantuojat ja laite-edustajat Suomessa.

 • Eppendorf sentrifugi (esim. Eppendorf 5804, 5702, 5810 ja 5415)
 • GLO sentrifugi
 • Hettich sentrifugi (esim. Hettich EBA, Micro ja Universal)
 • Sigma sentrifugi
 • Thermo sentrifugi esim.
  • Thermo SL8, SL16 ja SL40
  • Jouan C3i, B4i ja CR4
  • Heraeus Multifuge ja Megafuge
  • Heraeus Pico ja Fresco
  • Sorvall
Sentrifugin huolto

Intermed Oy tarjoaa laadukasta ja kustannustehokasta sentrifugin huolto-, kalibrointi- ja korjauspalvelua.

Meiltä monipuolisesti myös muiden laboratoriolaitteiden huoltopalvelut.

Suomen suurin yksityinen

Suomen suurimpana riippumattomana sentrifugien huoltoliikkeenä Intermed Oy huoltaa laitteesi kuntoon asiantuntevasti ja kustannustehokkaasti.

Myönnämme jokaiselle sentrifugi vikakorjaukselle laitekohtaisesti kolmen (3) kuukauden takuun. Asiantuntevan palvelun lisäksi olemme saaneet asiakkailtamme paljon kiitosta huoltojen nopeudesta ja täsmällisyydestä.

Osana huoltopalvelua suoritamme sentrifugi -laitteiden tarvittavat mittaukset ja korjaukset kalibroiduin sekä jäljitettävin mittalaittein.

Mikäli mieltäsi askarruttaa kysymys ota yhteyttä, ystävällinen henkilökuntamme palvelee sinua mielellään.

Sentrifugi varaosasaatavuus ja huollon vasteaika (sentrifugin huolto)

Tarjotaksemme asiakkaillemme mahdollisimman korkeatasoista ja nopeaa palvelua varastoimme yleisimpien sentrifugien kulutusvaraosat, kuten kaasujouset ja lukitusmekanismit.

Tarkasti valikoidun varaosavaraston ansiosta varaosasaatavuus on useimmissa tapauksissa hyvä ja sentrifugien vaativat huolto- ja korjauskäynnit saadaan valmiiksi yhdellä käyntikerralla, ilman tarpeettomia viivästyksiä.

Palvelemme asiakkaitamme valtakunnallisesti eri puolin Suomea neljästä toimipisteestä käsin. Tarjoamme laadukasta sekä kustannustehokasta palvelua koko Suomen kattavasti.

Laboratorion mikroskooppi kannattaa huoltaa samalla käynnillä

Sentrifugin lisäksi melkein jokaisesta laboratoriosta löytyy mikroskooppi, ja kuten sentrifugi, myös laboratorion mikroskooppi on tarpeellista huoltaa säännöllisesti.

Sentrifuginhuollon yhteydessä samalla käynnillä onkin kustannustehokasta ja kannattavaa huoltaa myös laboratorion tutkimusmikroskooppi.

Ystävällisesti mainitse huoltotilauksen yhteydessä myös muut mahdolliset huoltotarpeet, kuten mikroskooppi.

Sentrifugi (mikä se on ja mihin sitä käytetään?)

Sentrifugi tulee englanninkielisestä sanasta centrifuge. Sanalla viitataan keskipakoisvoimaan (centrifugal force). Sentrifugin keksijä on Theodor Svedberg. Hänelle myönnettiin keksinnöstä Nobelin kemian palkinto vuonna 1926.

Sentrifugi käyttää keskipakoisvoimaa erottaakseen hiukkasia toisistaan. Erottelu perustuu hiukkasten kokoon, muotoon, tiheyteen, väliaineen viskositeettiin ja roottorin nopeuteen. Tätä menetelmää kutsutaan sentrifugoinniksi.

Sentrifugin keskellä on astia, jota pyörittää erillinen roottori. Sentrifugia käyttäessä roottori pyörittää astiaa suurella nopeudella. Pyörimisliikkeen voima siirtää hiukkasia pois astian keskipisteestä. Esimerkiksi mitä suurempi massa hiukkasella on, sitä suuremmalla voimalla se työntyy kohti astian ulkoreunaa.

Sentrifugi löytyy lähes jokaisesta laboratoriosta. Laite on yleisesti käytössä sairaaloiden, lääkäriasemien ja teollisuuden laboratorioissa. Laboratoriokäytössä sentrifugin keskellä on näyteputkia varten tarkoitettu adapteri. Adapteriin kiinnitettäviä näyteputkia käytetään muun muassa verinäytteitä varten. Sentrifugilla voidaan esimerkiksi erotella verinäytteistä verisolut plasmasoluista. Sentrifugin näyteputket ovat paksua lasia tai särkymätöntä kovaa muovia. Näyteputkien kapasiteetti vaihtelee noin 250 – 1000 millilitran välillä.

Laitteena sentrifugeja on eri kokoisia ja eri pyörimisnopeuksilla sekä pöytä- ja lattiamalleja. Sentrifugit voidaan karkeasti jakaa jäähdyttäviin ja ei jäähdyttäviin malleihin. Sentrifugi on laite, joka tulee huoltaa säännöllisin väliajoin.

Intermed Oy:n yhteystiedot

Intermed Oy tarjoaa riippumatonta, laatusertifioitua sekä kustannustehokasta huoltopalvelua laboratorio-, lääkintä sekä välinehuollon laitteisiin koko Suomen alueella. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

We Keep Your Research Running | Tutkimuksesi Turvaaja