CPAP-laitteen korjaus

CPAP-laitteen korjaus ammattitaitoisesti ja kustannustehokkaasti. Korjaamme valmistajan ResMed uniapnealaitteet yritys- ja kuluttaja-asiakkaille. Teemme uniapnealaitteille muun muassa vuototestit, virtaustestit, korjaukset ja takuukorjaukset. Ennen kuin toimitat laitteen korjattavaksi, ystävällisesti lue alta löytyvät lisätiedot.

Tuo tai lähetä CPAP-laite takuukorjaukseen. Olemme ResMed uniapnealaitteiden valtuutettu huoltoliike.

Tiedustelut

toimisto(at)intermed.fi

Asiakaspalvelu

+358 9 773 1100
CPAP-laitteen korjaus | ResMed uniapnealaitteiden korjaus | Intermed Oy

CPAP-laitteen korjaus ammattitaidolla

Yrityksellemme on kertynyt vankka kokemus CPAP-laitteiden korjauksista. Kauttamme on vuosien varrella kulkenut tuhansia laitteita.

Teemme aktiivista yhteistyötä laitteiden maahantuojan ja valmistajan, ResMed Oy:n kanssa. Pystymme tarjoamaan korjauksille lyhyet vasteajat paikallistamalla viat nopeasti ja ammattitaitoisesti. Yleisimmät Resmed varaosat löytyvät suoraan omasta varastosta.

Vantaan huoltoyksikköömme saapuu ja sieltä lähtee yritysten sekä yksityisasiakkaiden CPAP-laitteita ympäri Suomea lähes päivittäin.

Mikäli Resmed uniapnealaitteesi on korjausta vailla, lue alta löytyvät lisätiedot ja lähetä meille viesti.

Ennen kuin toimitat CPAP-laitteen korjaukseen

Ennen kuin toimitat laitteesi korjaukseen, ystävällisesti tutustu alta löytyviin lisätietoihin. Kiitos.

CPAP-laite ei toimi normaalisti

Mikäli epäilet, että CPAP-laitteesi ei toimi normaalisi, ota ensimmäiseksi yhteyttä Uniklinikkaan. Useassa tapauksessa CPAP-laitteen normaali toiminta saadaan palautettua kalibroinnilla. Kalibrointi tehdään Uniklinikalla.

Mikäli CPAP-laitteessa on muuta vikaa, tehdään korjaus Intermed Oy:llä. Uniklinikalla asioinnin jälkeen voi takuunalaiset laitteet suoraan lähettää tai tuoda Intermed Oy:n Vantaan huoltoyksikköön. Huollamme niin yritysten kuin kuluttaja-asiakkaiden CPAP-laitteet. Asiakaspalvelumme on avoinna arkisin klo 8.00 – 16:00.

CPAP-laitteen takuu

ResMed CPAP eli uniapnealaitteilla on kahden (2) vuoden takuu. Takuunalaiselle laitteelle tehtävästä korjauksesta ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. Ainoa kustannus on laitteen lähetys huoltoyksikköömme Vantaalle. Laitteen lähetys takaisin asiakkaalle sisältyy takuukorjauksen hintaan.

Takuukorjauksen ollessa kyseessä, säilytä aina kopio takuutodistuksesta laitteen mukana. Mikäli laitteesi takuu ei ole enää voimassa ja haluat korjata vikaantuneen laitteen, ystävällisesti ota yhteyttä ja pyydä ensin hinta-arvio korjaukselle.

CPAP-laitteen käyttöikä

CPAP-laitteiden keskimääräinen käyttöikä on viisi (5) vuotta. Mikäli laitteesi on tätä vanhempi, suositellaan valmistajan puolelta uuden laitteen hankintaa ja vanhan kierrätystä.

Vanhoja laitteita toki myös korjataan, mutta on hyvä huomioida, että laitteen takuu ei ole enää voimassa ja korjauskustannukset saattavat nousta lähelle uuden laitteen hankintahintaa. Tästä syystä korjaukset muodostuvat pääosin laitteiden takuukorjauksista.

CPAP-laitteen yleiset ongelmat

CPAP-laitteiden yleiset ongelmat käyvät ilmi erilaisina toimintahäiriöinä. CPAP-laite voi esimerkiksi pitää outoa ääntä. Toimintahäiriö usein tarkoittaa jonkin komponentin rikkoutumista, vikaantumista tai kulumista.

CPAP-laitteen rahiseva tai vinkuva ääni kuuluu yleensä puhallinmoottorista. Lähes poikkeuksetta puhallinmoottorin ylimääräinen ääni merkitsee moottorin uusimista. Puhallinmoottorin vika voi myös käydä ilmi puhallustehon heikentymisenä, vaikka laite muutoin toimisi normaalisti ja ilman ylimääräisiä ääniä.

CPAP-laitteen puhallustehon heikentyminen voi johtua myös laitteen letkuista tai letkujen liittimistä. Ne ovat kulutusosia, joita kannattaa aika ajoin uusia. Ehjänkin näköinen liitin tai letku voi tietyssä asennossa vuotaa ja aiheuttaa toimintahäiriön.

CPAP-laitteen korjaus

Jokaisen korjauksen yhteydessä CPAP-laite testataan. Testejä ovat esimerkiksi vuoto- ja puhallusnopeusmittaus. Mikäli huoltoinsinöörin suorittaessa laitevalmistajan määrittelemiä testejä läpi käy ilmi, että CPAP-laite ei saavuta sille tehtaalla asetettuja arvoja, selvitetään vian aiheuttaja ja CPAP-laite korjataan tarvittavilta osin.

Valitettavasti emme tarjoa varalaitetta asiakkaan käyttöön korjausten yhteydessä. Mikäli tarvitsette korjauksen ajaksi varalaitteen, on sellainen mahdollista vuokrata Uniklinikalta.

Korjauksen jälkeen: CPAP-laitteen testaus

Korjauksen jälkeen CPAP-laitteen tulee läpäistä valmistajan määrittelemät testit ja saavuttaa laitteelle määritellyt ohjearvot. Laitteen läpäistyä hyväksytysti kaikki sille määritellyt testit ja huoltoinsinöörimme todettua laitteen olevan täysin kunnossa, palautetaan laite asiakkaalle.

Mikäli yksikin testi jää läpäisemättä, laite korjataan ja testataan uudelleen. Korjauksia ja testausta toistetaan kunnes laite on täysin kunnossa. Korjatun CPAP-laitteen mukana toimitetaan raportti kaikista laitteelle suoritetuista testeistä.

Resmed CPAP-laitteet huoltomme piirissä

Korjaamme valmistajan ResMed S9, AirSense10 ja AirCurve10 -sarjan CPAP-laitteita. AirMini-laitteiden huolto tapahtuu ResMed Oy:n toimesta.

ResMed S9 -sarja

 • S9 Elite
 • S9 AutoSet
 • S9 Auto 25
 • S9 VPAP S
 • S9 VPAP ST
 • S9 AutoSet CS

ResMed AirSense 10 -sarja

 • AirSense 10 Elite
 • AirSense 10 AutoSet
 • AirSense 10 Autoset For Her

ResMed AirCurve 10 -sarja

 • AirCurve 10 VAuto
 • AirCurve 10 S
 • AirCurve 10 ST

Toimitusohjeet

Voit lähettää tai tuoda laitteesi Vantaan toimipisteeseemme.

Lähetä

Helpoin tapa on lähettää laite korjattavaksi. Huoltoyksikköömme saapuu toimituksia joka päivä.

Pakkaa laite huolellisesti riittävän kestävään kuljetuslaatikkoon. Laatikon sisälle on hyvä lisätä pehmusteeksi kuplamuovia, jotta CPAP-laite ei vahingoitu kuljetuksen aikana.

Tuo

Voit myös tuoda laitteesi itse. Palvelemme arkisin arkisin klo 8:00-16:00. Käytämme kasvomaskia ja toivomme tätä myös asiakkailtamme.

Toimipisteemme pihalla on reilusti pysäköintitilaa. Soita ovikelloa, niin asiakaspalvelumme ottaa sinut vastaan ja kirjaa laitteenne tiedot ylös.

Osoite

Korjaukseen tulevan laitteen voi lähettää tai tuoda osoitteeseen:

 • Intermed Oy
 • Koivulehdontie 16 b
 • Vantaa

Tarvittaessa pyydä lisätietoja asiakaspalvelusta.

Lähetä viesti

Miten voimme auttaa?

Täytä yhteystietosi ja kerro lyhyesti mikä CPAP-laitteessasi on vialla. Valitse myös laitteen malli ja tieto takuun voimassaolosta.


Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löydät tietosuojaselosteesta.

Mitä tarkoittaa uniapnea?

Uniapnea tarkoittaa hengityskatkoksia unen aikana. Seurauksena hengityskatkoksista, happipitoisuus veressä laskee ja verenpaine saattaa kohota. Koska unen aikana hengitys katkeilee ja veren happipitoisuus laskee, aivot lopulta herättävät nukkuvan unestaan. Tästä huolimatta unenaikaisen katkokset voivat kestää sekunneista jopa yli minuuttiin. Uniapneaa voi sairastaa kaikenikäiset, niin miehet kuin naiset, usein asiasta täysin tietämättään.

Yleisesti uniapnea määritellään vaikeusasteen mukaan (lievä, keskivaikea, vaikea). Tapauksissa, joissa on kyse keskivaikeasta tai vaikeasta uniapneasta, hoidoksi suositellaan juuri CPAP-laitteella tapahtuvaa hoitoa. Unenaikana CPAP-laitteella tehtävää hoitoa kutsutaan ylipainehengityshoidoksi.

Intermed Oy tarjoaa riippumatonta, laatusertifioitua ja kustannustehokasta huoltopalvelua laboratorio-, lääkintä- sekä välinehuollon laitteisiin koko Suomen alueella. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

We Keep Your Research Running | Tutkimuksesi Turvaaja